Konto Obad

Konto Obad d.o.o.

Augusta Šenoe 78, 10290 Zaprešić
tel: +385 1 33 92 909
e-mail: info@konto-obad.hr

Radno vrijeme za stranke:
pon. - čet. : 9:00 -17:00 h, pet. : 9:00 -15:00 h

Knjigovodstvo

Drugačiji božićni dar

Da je život film, kao poklon bih dobila aranžman u divnom zimskom skijalištu. Uz kamin bih pijuckala vino i gledala snježne planine. Svoje voljene nagradila bih sličnim životnim iskustvima i užicima. Međutim, realnost kaže drugačije − dobit ću dva, tri dezodoransa, nove rukavice, zimsku kapu, čarape i vjerojatno pokoju bombonijeru. Ne mogu nositi dvije kape odjednom, a nove kile od viška slatkiša nisu dobrodošle. Što bi me onda učinilo sretnom, da drugima mogu priuštiti, a sebi poželjeti iz prosječne hrvatske plaće?

Postoji nešto što nadmašuje moje sebične želje za ugodom. Zadovoljstvo mi pruža pomaganje drugima koji ne razmišljaju o izboru između čokolade i skijališta jer im je život na put postavio mnogo veće izazove i probleme.

Donirajte u svoje ime, ali donirajte i u ime drugih. Što može pružiti ljepši osjećaj i biti vrijedniji poklon nego saznanje da je netko zbog vas učinio ovaj svijet boljim mjestom za život i u vaše ime pomogao drugima, napuštenima, bolesnima, žrtvama nasilja, prirodi i životinjama?

Osobe okupljene u neprofitne organizacije cijele godine, a ne samo prigodom blagdana, razmišljaju kako pomoći drugima. Tijekom svih 12 mjeseci neprofitne organizacije rade za opće dobro − pomažu ranjivim društvenim skupinama, bore se za očuvanje okoliša, kulturne baštine, brinu o napuštenim životinjama. U njihov se rad mogu uključiti svi i u tome je čar božićnog darivanja.

Iznenadite i učinite ponosnim svoje bližnje donacijom u njihovo ime za bolje obrazovanje siromašne djece, za obnovu naselja ili paketom hrane za gladne. Zaboravite na nove rukavice i bombonijere, učinite nešto korisno i konkretno!

Svjesni smo da danas samo najveći i najjači mogu ići spašavati žrtve poplava i potresa, voditi skloništa ili svojim tijelima sprečavati prodor bagera i rušenje šuma, ali i najmanja naša podrška takvim ljudima u vidu donacija čini nas svakodnevnim, malim junacima. Poklonite sebi najveći poklon − pomozite drugima i na taj će način radost darivanja biti još veća.

Donirajte svoje vrijeme kako biste pomogli drugima. Volontirajte! Ako ste zatrpani poslovnim i obiteljskim obavezama, donirajte novac ili stvari koje ne koristite. Vaše stare i zaboravljene deke dobro će ugrijati pse i mace u skloništima. I najmanji iznos koji biste inače potrošili na čokoladu bit će dobrodošao. Ako mislite da vaš doprinos ništa ne može promijeniti, sjetite se pjesme D. Cesarića. Zajedno možemo učiniti razliku i napraviti dugu.

Slap

Teče i teče, teče jedan slap;
Što u njem znači moja mala kap?

Gle, jedna duga u vodi se stvara,
I sja i dršće u hiljadu šara.

Taj san u slapu da bi mogo sjati,
I moja kaplja pomaže ga tkati.

S ovom porukom službeno se odjavljujemo iz 2017. Želimo vam sretne blagdane i uspješnu novu 2018. godinu!

Prilog: Darivati bez oporezivanja!