Konto Obad

Konto Obad d.o.o.

Augusta Šenoe 78, 10290 Zaprešić
tel: +385 1 33 92 909
e-mail: info@konto-obad.hr

Radno vrijeme za stranke:
pon. - čet. : 9:00 -17:00 h, pet. : 9:00 -15:00 h

Knjigovodstvo

Seminar – Osnove financijskog poslovanja neprofitnih organizacija – Zagreb

Gradski ured za branitelje poziva vas na seminar: „Osnove financijskog poslovanja neprofitnih organizacija“.

Seminar će se održati u srijedu 21. ožujka 2018. u prostorijama Zajednice udruga i članova hrvatskih vojnih invalida Domovinskog rata Grada Zagreba (ZU HVIDRA GZ), Slovenska 21, Zagreb.

Tema seminara:

Zakon o financijskom poslovanju i računovodstvu neprofitnih organizacija propisuje obavezu izrade financijskih izvještaja koji moraju pružiti objektivnu i realnu sliku poslovanja i financijskog položaja neprofitne organizacije. Kako bi mogli poštovati odredbe ovog zakona, uskladiti svoje poslovanje s važećim propisima te se kvalitetno pripremiti za prijave i financijsko izvještavanje vezano za potpore Grada Zagreba, na temelju natječaja i javnih poziva, udruge prije svega moraju poznavati zakonski okvir unutar kojeg mogu poslovati.

Kako bi vam u tome pomogao, Ured za branitelje poziva vas na seminar u srijedu 21. ožujka 2018., na kojem će se razgovarati o:

  1. zakonskom okviru za poslovanje neprofitnih organizacija
  2. obaveznim osnovnim i pomoćnim poslovnim knjigama
  3. knjigovodstvenim ispravama – vjerodostojnim, istinitim, urednim i prethodno kontroliranim
  4. blagajničkom poslovanju
  5. financijskom planiranju i izvještavanju.

Poslovanje neprofitnih organizacija treba se temeljiti na načelu dobrog financijskog upravljanja i kontrola te načelu javnosti i transparentnosti. Slijedom toga pridružite nam se na seminaru i osigurajte da vaša poslovna dokumentacija, knjige i izvještaji budu pripremljeni sukladno propisima i na najbolji mogući način prikazuju vaše poslovanje.

Voditeljica seminara:

Dubravka Obad, Konto Obad d. o. o.

Kome je seminar namijenjen?

Seminar je osmišljen i namijenjen udrugama civilnog društva odnosno za predsjednike udruga i/ili člana udruge koji radi na programima i projektima vezanim uz apliciranje na Javne natječaje i Javne pozive, a koji su odgovorni za organizaciju, upravljanje i praćenje financijskog poslovanja.

Trajanje seminara:

Od 12:00 h do 16:00 h

Prijave i dodatne informacije:

Molimo potvrdite dolazak na e-mail: branitelji@zagreb.hr

Dodatne informacije možete dobiti na telefone Gradskog ureda za branitelje: 01/6100131, 01/6101583, 01/6100061, 01/6100173