Konto Obad

Konto Obad d.o.o.

Augusta Šenoe 78, 10290 Zaprešić
tel: +385 1 33 92 909
e-mail: info@konto-obad.hr

Radno vrijeme za stranke:
pon. - čet. : 9:00 -17:00 h, pet. : 9:00 -15:00 h

Knjigovodstvo

Rok za objavu revizorskih izvještaja

Financijski izvještaji neprofitne organizacije koja je u prethodnoj godini imala ukupan prihod od tri do uključivo deset milijuna kuna podliježu revizijskom uvidu. Ako je u prethodnoj godini neprofitna organizacija ostvarila ukupan prihod iznad deset milijuna kuna, podliježu reviziji koja se obavlja sukladno revizijskim propisima.

Zašto vas na to sada podsjećam? Zato što je 30. lipnja 2018. krajnji rok za objavu revizorskih izvješća o obavljenom uvidu odnosno reviziji godišnjih financijskih izvještaja za 2017. godinu.

Neprofitne organizacije koje su bile obveznice obavljanja revizije ili revizijskog uvida dužne su objaviti revizorska izvješća na svojim mrežnim stranicama.

Ovo se ne odnosi na sindikate i udruge poslodavaca koji su dužni do 30. lipnja revizorska izvješća o obavljenoj reviziji godišnjih financijskih izvještaja, odnosno o uvidu u financijske izvještaje za prethodnu godinu, dostaviti Ministarstvu financija.

Najčešća pitanja vezana za ovu temu...

Gdje to piše?
U čl. 32 Zakona o financijskom poslovanju i računovodstvu neprofitnih organizacija.

Koja se revizijska izvješća moraju objavljivati?
Neprofitne organizacije moraju objaviti samo ona revizijska izvješća koja su bile dužne izraditi na temelju gore spomenutog Zakona. Sva ostala revizijska izvješća, koja su radili na zahtjev donatora ili možda dobrovoljno, nisu dužna objavljivati na mrežnim stranicama osim ako im tako ne stoji u internom aktu – pravilniku ili ako im takav zahtjev nije postavio (ugovorio) donator sredstava.

Gdje na stranici objaviti revizijski izvještaj?
Gdje god želite. Vidljivo ili manje vidljivo, ali najbolje uz godišnje programske i financijske izvještaje.

I'm not a procrastinator