Konto Obad

Konto Obad d.o.o.

Augusta Šenoe 78, 10290 Zaprešić
tel: +385 1 33 92 909
e-mail: info@konto-obad.hr

Radno vrijeme za stranke:
pon. - čet. : 9:00 -17:00 h, pet. : 9:00 -15:00 h

Knjigovodstvo

Kako se pripremiti za vanjski nadzor financijskog poslovanja?

Nadaj se najboljemu, spremaj se za najgore – stara je kineska izreka, a moja omiljena kad je u pitanju vanjski nadzor financijskog poslovanja neprofitnih organizacija.

Prvu verziju ove prezentacije izradili smo 2012. i do danas je ostala jedna od naših najpopularnijih prezentacija. Počeli smo je izrađivati sasvim spontano kako bi pomogla našim korisnicima u pripremama za vanjski nadzor financijskog poslovanja, a postala je omiljeni dokument ne samo među našim korisnicima već i puno šire.

U njoj su pobrojani svi izvještaji, dokumenti, pravilnici, odluke, isprave, knjige koje su pojedine kontrole tražile. Napisane su upute što i kako prirediti, na što paziti, kako izračunati, što sastaviti, a što izostaviti. Naše 20-godišnje iskustvo u radu s neprofitnim organizacijama pružilo nam je priliku upoznati predstavnike/predstavnice raznih domaćih i stranih donatora, međunarodnih institucija, ministarstava i gradova, velik broj konzultanata, računovođa, revizora, profesora, informatičara i matematičare. Svi oni doprinijeli su svojim znanjem i savjetima da ova nova verzija prezentacije bude potpunija, točnija, jasnija i meni najvažnije funkcionalnija.

Neprofitne organizacije ne posluju radi ostvarivanja profita, već u pravilu radi unapređenja društvene zajednice kao cjeline. Financiranje njihovih aktivnosti bazira se na povjerenju javnosti, članova, donatora i sponzora. Stoga je izuzetno važno da njihovo poslovanje (pogotovo njihov financijski dio) bude jasno, transparentno i u okvirima zakona. U tom svjetlu, i ova prezentacija doprinosi boljem razumijevanju zakonskih propisa iz ovog područja, a samim tim i razvoju neprofitnog sektora u cjelini.

Korisnici usluga Konta Obad d. o. o. mogu je već od danas dobiti upitom na: info@konto-obad.hr.

Financijsko poslovanje NPO