Konto Obad

Konto Obad d.o.o.

Augusta Šenoe 78, 10290 Zaprešić
tel: +385 1 33 92 909
e-mail: info@konto-obad.hr

Radno vrijeme za stranke:
pon. - čet. : 9:00 -17:00 h, pet. : 9:00 -15:00 h

Seminari

SEMINAR: FINANCIJSKO POSLOVANJE NEPROFITNIH ORGANIZACIJA – 27. studenog 2017. Zagreb

Približavanje kraja godine obično je i vrijeme svođenja računa – što smo isplanirali, što smo ostvarili, kolike su razlike. Slijede pripreme za sastavljanje godišnjih financijskih izvještaja. Zakon o financijskom poslovanju i računovodstvu neprofitnih organizacija propisuje obvezu izrade financijskih izvještaja koji moraju pružiti objektivnu i realnu sliku financijskog položaja i poslovanja neprofitne organizacije. Jesu li vaše brojke i vaši izvještaji takvi?

Potreban vam je savjet kako ih izraditi, a kako prezentirati? Ako je vaš odgovor potvrdan, pridružite nam se u ponedjeljak 27. studenog 2017. u Zagrebu na jednodnevnom seminaru FINANCIJSKO POSLOVANJE NEPROFITNIH ORGANIZACIJA

Neke od tema:

  • IZRADA godišnjeg financijskog izvještaja:
    Utvrđivat ćemo staro znanje, razgovarati o novostima i baviti se kvalitetnim obavljanjem završnih radnji kako biste oblikovali točan financijski rezultat te kako bi vaši završni financijski izvještaji bili istiniti i prikazivali jasan financijski položaj i uspješnost rada vaše organizacije.
  • PREZENTIRANJE godišnjeg izvještaja:
    Financijski izvještaji neprofitnih organizacija javno se objavljuju putem Registra neprofitnih organizacija. Međutim, njihov sadržaj i formu najčešće točno mogu protumačiti jedino oni educirani u sastavljanju i čitanju financijskih izvještaja. A financijske izvještaje neprofitna organizacija želi predstaviti i skupštini, svojim članovima, potencijalnim donatorima, zainteresiranoj javnosti.

Vaši bi izvještaji trebali na jasan, jednostavan i svakom razumljiv način pokazati kolikim sredstvima ste raspolagali, kako ste ih utrošili, kakvu promjenu i kakav utjecaj u svijetu ste time postigli te uvjeriti donatore da vas i dalje podržavaju.

Kako napraviti takav izvještaj? Uključite statistiku i infografike. Statistike kvantificiraju trijumfe, izazove i stvarnosti života za neprofitne organizacije. Infografike ga oslikavaju.

Ukratko, pobrinut ćemo se da (sa)znate sve, a na vama je onda samo da to znanje primijenite.

Vidimo se!

Gosti predavači:
Vesna Lendić Kasalo, dipl. iur. – Skraćeni stečajni postupak nad udrugom
Maja Fistrić, mag. comm. - Društvo za komunikaciju i medijsku kulturu - Primjena društvenih alata u NPO sektoru

Tehničke informacije:

  • Seminar će se održati u prostorijama Hotela Dubrovnik (dvorana Ban Jelačić, Ljudevita Gaja 1 u Zagrebu) s početkom u 10:00 h.
  • Seminar je osmišljen i namijenjen za osobe zaposlene u neprofitnim organizacijama koje su odgovorne za organizaciju, upravljanje i praćenje financijskog poslovanja.
  • Cijena seminara je 800 kn + PDV. Korisnici usluga Konto Obad d. o. o. imaju pravo na 25 % popusta.
  • Prijave možete slati e-poštom na adresu: info@konto-obad.hr ili na telefaks: 01 33 92 909, a prijavnicu možete pronaći u prilogu.

Prilog: Prijavnica za seminar