Konto Obad

Konto Obad d.o.o.

Augusta Šenoe 78, 10290 Zaprešić
tel: +385 1 33 92 909
e-mail: info@konto-obad.hr

Radno vrijeme za stranke:
pon. - čet. : 9:00 -17:00 h, pet. : 9:00 -15:00 h

Seminari

SEMINAR - Financijsko poslovanje neprofitnih organizacija – Zagreb - 5. prosinca 2018.

Ne preživljavaju ni najjači, ni najpametniji. Preživljavaju oni koji se najbolje prilagođavaju promjenama. Tako je govorio Charles Darwin. A kome više vjerovati, kad je prilagodba i preživaljavanje u pitanju, ako ne autoru prve moderne teorije o evoluciji živih bića? :-) 

Slijedom te misli, a kako bi vam pomogli prilagoditi vaše poslovanje zakonskim propisima, 5. prosinca 2018. održat ćemo naš redovni godišnji seminar u prostorijama Hotela Dubrovnik u Zagrebu.

Seminar će biti podijeljen u 3 cjeline:

1. Planirajmo zajedno
Kako izraditi financijski plan za 2019. godinu? Naučit ćemo vas kako izraditi financijski plan za sljedeću godinu koji će zadovoljiti zakonske propise i zahtjeve članova skupštine za jasnim i preglednim planom. Obuhvatit ćemo najavljene novosti u oporezivanju te zahtjeve donatora za uključivanjem pojedinih vrsta troškova u vaše planiranje.

2. Kako čitati i razumijeti financijske izvještaje neprofitnih organizacija
Financijske izvještaje potpisuje osoba koja je bila odgovorna za poslovanje neprofitne organizacije u razdoblju na koje se ti financijski izvještaji odnose. Jeste li sigurni što ste potpisali i za što ste odgovorni? Znate li pročitati što vaši financijski izvještaji govore o vašem poslovanju? Ako je vaš odgovor na gornja pitanja negativan ili niste sigurni što biste odgovorili, a želite naučiti i savladati ovu vještinu, pridružite nam se na seminaru.
Zajedno ćemo proći GFI koji ste izradili za 2017. godinu, utvrdit ćemo što čini prikazani višak ili manjak prihoda, ukazati na nenamjerne pogreške, previde ili probleme u nastajanju vidljive iz vaših financijskih izvještaja. Naučit ćemo vas kako ispraviti moguće pogreške te vas pripremiti da kvalitetno izradite godišnje financijske izvještaje za 2018. godinu.

3. Vanjski nadzor financijskog poslovanja NPO – što nas je naučila 2018. godina?
Najčešće pogreške i propusti, najbolje nove prakse i alati, novi obrasci i sve ostalo što će vas pripremiti da kroz 2019. godinu plovite mirnije. :-)

Poslovanje neprofitnih organizacija treba se temeljiti na načelu dobrog financijskog upravljanja i kontrola te načelu javnosti i transparentnosti. Financijski izvještaji neprofitnih organizacija javno se objavljuju putem Registra neprofitnih organizacija. Osigurajte da slika koju prikazuju bude stvaran i najbolji mogući prikaz rada, truda i zalaganja vaše organizacije. Pridružite nam se 5. prosinca 2018. u Zagrebu.

Tehničke informacije:

  • Seminar će se održati u prostorijama Hotela Dubrovnik (Ljudevita Gaja 1, u Zagrebu) s početkom u 10:00 h. Očekivano trajanje seminara bit će do 16:30 h.
  • Seminar je osmišljen i namijenjen djelatnicima neprofitnih organizacija, odgovornim za organizaciju, upravljanje i praćenje financijskog poslovanja te zakonskim predstavnicima organizacija.
  • Cijena seminara je 1.700 kn + PDV.
  • Kotizacija uključuje matrijale za sudionike, ručak i osvježenje.

Prijaviti se možete na:
Obrazac prijave na seminar 5. prosinca 2018. u Zagrebu